Dagens samfunn

Jeg er som mange andre. Jeg prøver å nyte det fine været når det faktisk er kommet til Norge. Jeg valgte derfor å gå en lang tur i dag, for å prøve å nyte solen så lenge den faktisk var fremme. På denne turen møtte jeg to mildt sagt motpoler. 

Jeg er en person som har valgt å gå med svarte klær, nesten hele tiden. Unntaket er noen skjorter som er i mørke rød eller blå farger. Det er endt med mange rare kommentarer, blikk osv opp gjennom, men etter hvert som jeg er blitt eldre, har personer rundt meg fått mer forståelse over at vi mennesker er forskjellige. Nå er det sikkert mange som lurer på hvorfor jeg har valgt å gå i svarte klær og de fleste konkluderer med at det kun har noe med musikken jeg hører på å gjøre, det er ikke helt sant. Selv om jeg hører på mye så kalt "metall"-musikk har jeg mye annet jeg også hører på. Johnny Cash er et av mine største idoler og jeg har også stor respekt for Lady Gaga (selv om musikken ikke faller i smak) for å nevne noen eksempler. Det er nettopp Johnny Cash som er grunnen til at jeg går i svart. Han beskriver umenneskelig godt åssen verden fungerer og hvordan vi bør minnes på det, i sangen "Man in Black". Det er en sang jeg anbefaler alle å søke opp på YouTube. I denne sangen beskriver han verden som er et sted i konstant forandring, men som alltid glemmer igjen de svake. En verden som består av mennesker med fine dresser og fancy biler. Han sier videre at det alltid burde gå en svartkledd for å minnes de svake, de som aldri fikk en sjanse. Han mener det alltid burde være svartkledde i samfunnet, for å faktisk minnes på hvordan verden fortsatt er. Det finnes fortsatt mange "svake" mennesker, også her i Norge. Jeg har derfor helt siden jeg var 14 år gammel valgt å gå med svart, for å ta et standpunkt om at jeg ikke har glemt. Jeg vil kjempe for de svake. 

Nå har jeg rablet lenge om hvorfor jeg går i svart, og nå lurer du sikkert på hvordan dette har noe med samfunnet i dag å gjøre? Jo, standpunktet for de svake er en ting, men du blir også mye dømt. Det er en bevisst ting når du velger å gå bittelitt annerledes enn mange andre. Når jeg var på apoteket i dag sto hun ene eldre damen bak kassa å glante lenge på meg. Det var en annen kvinne som ekspederte meg og jeg så hun eldre damen kom i ganske bra fart mot kassa. Hun så på meg og jeg tenkte: "Ok, nå får jeg høre på hvorfor hun har så mye imot åssen jeg går kledd, så får jeg gå videre", men det var ikke det som skjedde. Hun lyste opp og spurte meg: "Hvor har du kjøpt den klokka?". Jeg ble stående igjen som et spørsmålstegn før jeg i det hele tatt klarte å svare. Hun fortalte meg om og om igjen hvor kul hun synes klokka var. Der ser en hvor feil jeg selv kan ta av mennesker også, men jeg holder det for meg selv. Jeg vet at det ikke kommer noe godt ut av å si fordommer om andre mennesker høyt, og jeg liker heller ikke ha fordommer mot andre, selv om det er blitt noen opp gjennom. 

Jeg blir stadig vekk spurt om jeg røyker, og får alltid et veldig rart blikk når jeg sier nei. Det skjedde senest i dag, når jeg var på vei til butikken. Inne på butikken, når jeg sto og pakket kom den reaksjonen jeg forventet fra henne på apoteket. En eldre dame som sto og skulle pakke ved siden av meg, så stygt på meg og bare huffet seg. Jeg spurte ikke om det var noe galt, men hun hadde tydeligvis veldig lyst til å fortelle meg hva som var galt. Hun langet ut om hvor fælt det var at ungdommen så ut som meg og oppførte seg som meg osv, utenat hun visste noe om hvordan jeg oppførte meg. Jeg svarte med å ta en av hennes handleposer og begynne å pakke for henne. Jeg pakket to handleposer for henne, smilte og sa: "Du skal være glad det finnes sjeler som er snillere enn deg der ute" og gikk. Damen bak kassa sto der med et lite flir og jeg bare smilte tilbake. Hun eldre damen bare sto igjen og ikke sa noen ting. 

Er det virkelig sånn samfunnet er blitt? Er vi nødt til å fortelle hvert eneste menneske om alt mulig? Det er viktig å ha meninger, det er jeg helt enig i. Du skal derimot ikke dele den meningen, med mindre du blir spurt. Hvis noen spør deg: "Hva mener du om denne saken?" Så er det greit at du deler hva du faktisk mener, men ellers, så hold kjeft rett og slett? Det er ingen der ute som bryr seg spesifikt om hva akkurat du mener om en ting. Tror du virkelig at du er så spesiell, at din mening skal fylle et rom alene? Tenk hvis alle mennesker skulle fortalt hverandre hele tiden hva de følte om menneskene rundt seg? Jeg er også klar over at min mening om hvorfor jeg går i svart, ikke blir overført til andre mennesker, men det er en mer personlig ting. Det er mitt eget valg fordi det er viktig for meg, ikke fordi det er viktig for andre. Det er veldig rart at noen mennesker føler seg mer viktig enn andre. Vi er alle mennesker, vi er av kjøtt og blod alle sammen. 

Verden er et rart sted, og jeg føler det nesten bare blir verre. Vi får gjennom oppveksten høre at meningen vår er veldig viktig, like ofte som det vi får melk. Meningen din er viktig, men er den virkelig så viktig for alle andre? Er det ikke viktigere at du vet hvor du står selv, enn at alle andre vet det? Jeg vet det virker rart å skrive en blogg  om mine forskjellige meninger og tanker, og samtidig sitte å si at meningen til alle egentlig ikke er så viktig som en skal ha det til. Forskjellen ligger i at en velger selv om du vil lese bloggen eller ei. Det er ikke en mening eller tanke som blir dyttet inn i hodet ditt, utenat du er bedt om det. 

Hele teksten tar vel egentlig for seg et enkelt prinsipp: Vær mer opptatt av hvor du står selv, enn hvor alle andre står.

#hverdag #psyken #tanker #mening #meninger #psykisksyk #syk #samfunn #samfunnet 

6 kommentarer

Mia - Alt annet enn A4

29.04.2017 kl.18:04

Var goth i ungdommen, rare blikk, kommentarer og generelt missoppfatning fra folk flest! Siden du liker Cash, så har du nok hørt Hurt. Men har du hørt originalen av Nine Inch Nails? En av favoritt låtene fra jeg var tenåring :3 Fra en som liker rock/metal til en annen, hvilke band går det i?

Ha en knakende fin lørdag!

megogminpsyke

29.04.2017 kl.18:27

Mia: Hørt mye på Nine Inch Nails, så har hørt originalen av Hurt ja!

Jeg ligger nok ganske mye på industri metal-siden, men hører mye på andre ting også. Er glad i Rammstein, Deathstars, Stone Sour, Nine Inch Nails, Killswitch Engage osv. Liker faktisk det nyeste albumet til Metallica veldig godt også!

Hva hører du på?

Ha en veldig fin lørdag selv!

Mia - Alt annet enn A4

29.04.2017 kl.18:37

I min ungdom gikk det i Dimmu, Cradle of filth, Windir ect. Men har myknet med årene, så akkurat den typen har falt litt bort. Er ganske variert faktisk! Kamelot, Dream Theater, In flames, Soil, Soilwork. Men også Shinedown, og akkurat nå er jeg hekta på Poets of the fall og Seethers av alle ting :P Begynner å bli gammel!

megogminpsyke

29.04.2017 kl.19:47

Mia: Hahah! Du er ikke alene der! Gikk mye i de banda for min del når jeg var yngre også!

Merker at jeg er blitt litt eldre selv. har myknet opp ganske mye selv! Merker at en begynner å bli gammel når en klager på at musikken bråker for mye, så orker ikke høre på det :P

Mia - Alt annet enn A4

29.04.2017 kl.20:21

Haha, ikke sant! Skiftet tidligst idag til en "roligere" sang i bilen, fordi den som var på ble for meget for hodet etter en handletur XD Bare å innse det, man trekker på årene ;)

megogminpsyke

29.04.2017 kl.20:32

Mia: Haha! Så sant, så sant! Det er ikke noe annet å gjøre enn å akseptere det faktumet at en er blitt eldre!

Skriv en ny kommentar

megogminpsyke

megogminpsyke

27, Oslo

Jeg er en gutt på 27 år som prøver å være så åpen som mulig om mine psykiske problemer og hvordan jeg takler hverdagen.

Kategorier

Arkiv

hits